Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret ettiği tarihi ilçe, birbirinden önemli projelerin hayata geçmesiyle kabuğunu kıracak. Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin açılmasıyla da, ilçede işsizlik sorunu tamamen sona erecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayan Kuzey Ege’nin ve Bakırçay’ın merkezi konumundaki Bergama, ekonomide zıplamanın eşiğinde gün saymaya başladı. Erdoğan’ın müjdeleri arasındaki, Batı Anadolu Serbest Bölgesi Bergama Aşağıkırıklar Mahallesi’nde 2.5 milyon metrekare alanda kurulacak. Bu proje ile işsizliğin sorun olmaktan çıkacağını belirten Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bu tesis Bergama’yı değil, Bütün Ege’yi doyuracak, öncü lokomotif bir proje” dedi.

20 bin kişi iş sahibi olacak

Bergama’nın kabuğunu kırıp, yıldızının parlayacağı bir döneme gelindiğine dikkat çeken Başkan Koştu, “Bu durum tesadüfi değil. 18 yıldır Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde planlı şekilde yapılan yatırımların sonucu. Kuze Ege Çandarlı Otoyolu’nu hizmete açan Cumhurbaşkanımız, kuzey rüzgârının Bergama için esmesinin fitilini de ateşledi. Ekonomiye ve nihayetinde kazanca dönüşen yatırımlar yol ile başlar. Yolumuz açıldı. Şimdi sırada Batı Anadolu Serbest Bölgesi var. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı bu proje, 20 bin kişiye istihdam sağlayacak. İlçemizde işsizlik sorun olmayacak. Proje, Batı Anadolu’yu ihracat merkezi yapacak. Sadece Bergama değil, Ege için de lokomotif bir proje” dedi.

Erdoğan’ın Bergama’da müjdelediği projeler arasında Kuzey Ege Konteyner Limanı’nın 2. Etap inşaatına başlanması olduğuna dikkat çeken Koştu, “Konteyner Limanı tamamlandığında Bergama ve Bakırçay Havzası ülkemizin en önemli lojistik merkezlerinden biri olacak. Yine otoyol, Batı Anadolu Serbest Bölgesi ve Çandarlı Kuzey Ege Konteyner Limanı ekonomik planlama ve ekonominin üçlü saç ayağı olarak birbirini tamamlayacak. Projeler tamamlandığında herkes rahat nefes alacak” dedi.  Cumhurbaşkanı’nın, Bergama için verdiği müjdelerin ilçe için vizyon proje olduğuna dikkat çeken Koştu, “Cumhurbaşkanımız iki önemli projenin müjdesini verdi. Şehir stadyumunun taşınıp yerine Millet Bahçesi yapılması, Selinos Deresi’nin ıslah edilip, turizme kazandırılması için çalışmaların başlayacağını söyledi” dedi.